Samspel Stockholm

Samspel Stockholm

I torsdags den 7 november samlades 10 Stockholmsklubbar för att efter ett års gemensamt arbete skriva på en avsiktsförklaring för en föreningssamverkan för en sund barn- och ungdomsverksamhet.

Avsiktsförklaringen har under året arbetats fram av föreningarna vid olika träffar. Nätverket består av AIK FF, Bollstanäs SK, IFK Stocksund, IFK Vaxholm, IFK Viksjö, Norrtulls SK, Sollentuna FK, Täby FK, Ursvik IK och Ängby IF.

Det övergripande syftet med nätverket är att bedriva en sund barn- och ungdomsverksamhet genom utveckling av klubbarna var för sig och tillsammans för att på bästa sätt optimera deltagande, personlig utveckling och prestation för barn och ungdomar som spelar fotboll.

Nätverket har tillsammans arbetat fram en Policy för hantering av spelar- och ledarövergångar inom Samspel Stockholm. Syftet med policyn är att skapa ett gemensamt arbetssätt mellan föreningar inom Stockholmsfotbollen kring övergångar av spelare och ledare.

Några ord om Samspel Stockholm från Leif Karlsson, sportchef AIK Ungdomsfotboll
-Inom AIK Fotboll verkar vi aktivt sedan lång tid tillbaka för att skapa goda relationer med föreningar i vår omvärld. Utifrån dessa relationer har det på ett naturligt sätt växt fram ett gemensamt intresse från föreningarna för samverkan på ett mer formellt plan. Denna samverkan bygger helt enkelt på vår ömsesidiga vilja att medverka till en ungdomsidrott som bygger på grundläggande sunda värderingar och skapar goda förutsättningar för utveckling och ett mervärde för spelare, tränare, ledare och föräldrar i föreningarna som är med i Samspel Stockholm.

De närmaste dagarna kommer ytterligare några artiklar, bl.a intervjuer med Lars Ekholmer, ordförande i StFF och företrädare för några av föreningarna i Samspel Stockholm.